ME AND MARIA
Duoen består af Maria Anna Rosenberg på vokal og keyboard og Johannes Pehrson på bas og vokal. De to sangskrivere kommer fra vidt forskellige steder i musikken – Maria med baggrund i musicalen og Johannes i rocken.
Det var derfor ikke en selvfølge, at deres veje skulle krydses. Men efter en periode i det samme københavnske øvelokale blev tanker, og løse ideer vekslet til nye sange og et fælles ønske om at skabe enkel og nærværende musik blev til virkelighed.

ME AND MARIA

Johannes Pehrson er selvlært bassist, sanger, sangskriver og producer.
Før musikken tog over, har Johannes været elitekajakroer, på U18 og U23 landsholdet.
Maria Anna Rosenberg er uddannet på Den Danske Scenekunstskole.
Maria har rejst rundt i store dele af verden med musicalsturnéer og teatre.


ME AND MARIAs historie
Johannes og Maria dannede sammen bandet ME AND MARIA sidst i 2015.
De første singler udkom allerede i begyndelsen 2016 og duoen annoncerede en række koncerter.

Året efter færdiggjorde ME AND MARIA deres første EP “The Beauty of Allowing All the Sad Songs”. Duoen blev dog snart herefter inspireret til at skrive på dansk. Den første single blev godt modtaget, og siden da har bandet kun skrevet på deres modersmål.

I 2019 udgav ME AND MARIAs deres første danske album;”Med tusind stjerner.” Titelnummeret blev lanceret live i Go’Morgen Danmark på TV2. Her blev mange nye lyttere præsenteret for den nye musik.

I foråret 2020, under den første nedlukning, udnyttede ME AND MARIA tiden til at optage albummet “Lige nu og her”, hvor alt blev indspillet live i studiet.
Sommeren 2020 gav mulighed for koncerter og ME AND MARIA for første gang på Bornholm, Christiansø, for at spille. (En liste over alle tidligere koncerter kan ses i kalenderen)

2021 har igen budt på udgivelser, faktisk hele to albums fra ME AND MARIA.
“Ud af ingenting,” som blev optaget live til duoens første koncerter efter genåbningen og  i november udkom “Strejf af fred,”  som blev indspillet i studiet.

Duoen nåede også at spille flere koncerter med sange fra det nye album.
Her ses en optagelse fra BETA/Amager Bio.Her på Paletten i Viborg:

2022 har været fyldt med live musikken og ME AND MARIA har spillet koncerter over hele landet. I januar 2023 blev Maria inviteret i Go’aften Live på TV 2 for at fortælle om sin opvækst med en psykisk syg mor samt de koncerter vi nu spiller i psykiatrien.

 


Musik, håb og lys i psykiatrien
ME AND MARIA har især psykiatrien som hjertesag. Maria mistede sin mor til selvmord i 2010. I den tid hendes mor var indlagt i psykiatrien, efterlyste både mor og datter mere kreativitet. ME AND MARIA har siden 2018 spillet koncerter i psykiatrien. I 2019 fortalte de om det i Go’Morgen Danmark:

ME AND MARIAs koncerter på psykiatriske afdelinger, både lukkede og åbne, har alle medført stor begejstring og glæde hos de indlagte og opbakning fra pårørende. I 2021 medvirkede de i dokumentaren “Lys på den lukkede” på DR1, og efterfølgende har duoen i samarbejde med Landsforeningen SIND arrangeret 20 fortællekoncerter fordelt rundt i hele landet hvor de har spillet sange og fortalt om alle de gode og positive oplevelser musikken har givet i psykiatrien.

Arbejdet for at bryde tabu om psykisk sygdom og selvmord vil fortsætte og ME AND MARIA håber, at der med tiden kommer mere lys og kreativitet i psykiatrien.
> Læs kronik i Information her

Dagbladet Information ME AND MARIIA


GHS strings
Det store amerikanske strenge firma “GHS strings” har lagt mærke til Johannes Pehrsons særlige måde at spille bas på.
ME AND MARIA (Johannes Pehrson) er derfor støttet af GHS Strings.
Firmaet producerer de specielle basstrenge, som giver Johannes’ basser den særlige lyse klang.

Se mere her

Ghs Johannes Pehrson ME AND MARIA

Johannes Pehrson.